maanantai 31. elokuuta 2009

Tulossa

Yksi elokuva jonka haluaisin nähdä on Julie & Julia. Koska äitini on suuri Meryl Streep-fani, ajattelin mennä katsomaan sen pääkaupunkiseudulle. Saa tosin nähdä koska elokuvan ensi-ilta on 2.10.


Oli jo aikakin että elokuvissa on bloggaajia! Olen odottanut sitä jo tovin mutta totuus kai on että tarvitaan todella hyvä aihe ennen kuin meistä saa kunnon elokuvan. Kuka tahansa muoti/neulebloggaja ei vedä kansaa elokuvateatteriin. Salaisen puhelintytön päiväkirjatkin taipuivat ehkä parhaiten TV-sarjaksi mutta siinäkin oli unohdettu bloggaus kokonaan.

Tosin ohjaaja Nora Ephron on ratsastanut ennenkin päivän kuumalla perunalla. Kuitenkin siinä loistavasti onnistuen. Odotukset ovat siis suuret mutten taida uskaltaa viedä miehiä katsomaan tätä elokuvaa.


Julie & Julian juoni on nerokas ja perustuu kahteen oikeaan ihmiseen (jos kukaan bloggaja nyt on oikeasti "oikea"). Julia Child muutti Ranskaan, alkoi tylsistyttyään opetella kokkaamaan ja kirjoittaa keittokirjoja ja menestyi niillä kotimaassaan Yhdysvalloissa. Julie Powell tylsistyi, alkoi toteuttaa Childin reseptejä ja menestyi bloggaamalla onnistumisistaan ja varsinkin epäonnistumisistaan. Child ei huhujen mukaan juurikaan arvostanut Powellin projektia. Julien blogi löytyy netistä mutta 2000-luvun alun blogina se ei ole kovin toimiva ja allekirjoittanutkin joutui etsimään ensimmäisen merkinnän.


Voi tosin olla että Child oli vain syntynyt aivan liian aikaisin (vuonna 1912) ymmärtääkseen blogeja ja nykyistä "kuuluisaksi vaikka bloggamalla"-kulttuuria.

Kuvat otin IMDb:stä

Ei kommentteja: