perjantai 28. elokuuta 2009

Tavallista huonompi mäihä?

Vantaalla kun kävin niin tuli tilaisuus vuokrata tyttöleffoja. Niitä joita ei viitsi avomiehelle näyttää kovin usein mutta äidille kyllä kelpaa.
Mukaan tarttui Kuningattaren sisaren ja Changeling. Kummatkin hyviä leffoja, mutta...

Changeling pomppi muutamassa kohdassa. Sehän nyt on oletettavaa. DVD-levyt ovat paljon herkempiä kuin vanhat VHS:t. Ihmiset jättävät niitä sohvapöydälle ilman koteloa ja tiputtelevat lattialle. Ja usein pienet naarmut aiheuttavat vain niin pieniä hyppäyksiä ettei se juuri haittaa. Kokemus ei tietenkään ole ihan niin täydellinen kuin teatterissa mutta ei se maksakaan niin paljon.

Kuningattaren sisar-levyssä oli taas jotain todella pahasti enemmän vialla. Siitä puuttui suurin osa teksteistä! Henkilöt puhuivat pitkiä pätkiä ja tekstitetty oli vain yksi tai kaksi lausetta. Eikä dialogi ole edes niin nopeaa ettei niitä olisi mahtunut enempää. Kielen vaihtokaan ei auttanut. Itse pysyin perässä mutta vähän harmitti äidin puolesta vaikka väittikin pärjäävänsä ihan hyvin (onneksi oli englanninkielinen elokuva, ranskalaisessa emme olisi pärjänneet kumpikaan).

Palauttaessani ilmoitin asiasta ja sain kupongin jolla katan seuraavan vuokran.
Hassuinta kuitenkin on etten tiennyt että näin voi käydä. Yksittäisestä levystä puuttuu osa teksteistä! Minä kun luulin että kaikki DVD-levyt ovat identtisiä.

(Changeling oli elokuvana todella hyvä. Kuningattaren sisar vain hyvä sillä Natalie Portmanilta ja Scarlett Johanssonilta olisin vain odottanut vähän enemmän...)

Ei kommentteja: