lauantai 6. helmikuuta 2010

Eipäs juupas

Tajusin juuri miksi leffateatteriin lähteminen on nykyään niin hankalaa ja Makuunin kannattaminen niin helppoa...

Pohjustukseksi kerrottakoon että rakkauteni elokuviin alkoi kunnolla kun Helsingin Tennispalatsi valmistui. Vaikka moni nyt irvistääkin ja toteaa ettei ketjuleffateattereissa ole mitään hyvää (todettakoon että entisen Modestyn kahvi oli ehkä kaupungin parasta ja onhan se nyt hienoa että Tennispalatsin museossa on myös leffahulluja kiehtovia näyttelyitä kuten esim. muinoinen Tähtien sota).

Toki toinen ihana leffateatteri on entisen kotipaikkani Tikkurilan Bio Grand. Yhden salin perheyritys! Aika usein tunnen piston sydämessä kun en edes muista koska olen heitä viimeksi tukenut.

Mutta takaisin Finnkinoon. Tennispalatsissa nyt vaan on jotain hienoa, jenkkifiilistä ja saleja vaan on niin mielettömästi ettei edes tiedä mitä kaikkia elokuvia on tarjolla. Joten nyt kun Jyväskylässä yrittää suunnitella leffaan menoa niin ei voi kuin masentua...

Jyväskylän Up in the air-sali:


Helsingin Up in the air-sali:

 

Tiedän etten istu kuin yhdellä penkillä ja että pimeässä salissa ei niinkään ole väliä kuinka monta ihmistä ympärillä istuu... mutta kuitenkin!

Kuka allekirjoittaisi adressin että vihdoinkin saataisiin kunnollinen leffateatteri Jyväskylään? Ei me nyt sentään niiiiiiin pienessä kaupungissa asuta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen kotoisin Jyväskylästä ;O) Muutin sen jälkeen kun tuo monisali-juttu tuli Jykylään eli olen siellä usein istunut, enkä oikein tykkää, olet oikeassa. Tuota ennen siellä oli ihana Fantasia jossa oli menneen maailman tunnelmaa, älyttömän iso sali, kuin teatterissa olisi ollut ;O) Ja Elohuvi jossa oli omituinen muoto, keskellä istuessa ei nähnyt mitään, ah niitä aikoja ,O)