maanantai 12. lokakuuta 2009

RuokaelokuviaViikko sitten innostuin kokeilemaan paistettuja vihreitä tomaatteja - koska väitän ettei lempiruokaa voi tietää ennen kuin on kokeillut kaikkia maailman ruokia. Eikä Juuso ollut näitä syönyt. Meillä kotona näitä tehtiin ensimmäisen kerran elokuvan Paistetut vihreät tomaatit innoittamina. Leffan lopussa tekstien seassa kun on reseptikin mutta sitä en netistä löytänyt. Monta muuta reseptiä kyllä. Maistuu parhaalta suoraan pannulta, ei kannata lämmittää seuraavana päivänä mikrossa. Innostuin sitten listaamaan muitakin ruokaelokuvia. Näkemättä on Julie & Julia ja Rottatouille. Chocolat on tietenkin "ruoka"elokuva numero yksi. Mutta sitten pää lyö tyhjää. Mitäs muita löytyy? Ihan varmasti ruoka on ollut keskiöissä muissakin elokuvissa. Onhan se tärkeällä paikalla jopa sellaisissa tv-sarjoissa kuin The Sopranos ja Täydelliset naiset.

Pari huonoakin on tehty. En suosittele elokuvia Simply Irresistible tai Woman on Top. Sarah Michelle Gellar Prinze on taitanut tehdä muutaman muunkin huonon mutta Penelope Cruz?


Rupeaa mietityttämääm onko Sarah jäänyt kasvojensa vangiksi. Näyttelemään ikuisesti nuoria naisia? Tai kauhuleffojen uhreja? IMDb:tä tonkimalla huomasin että Buffy näyttelee pääroolin Paulo Coelhon Veronica päättää kuolla-kirjan filmatisoinnissa. Julkaistaan Ruotsissa tämän kuun lopussa. Koskakohan meillä? (ja missä muodossa)

Olen jaksanut lukea yhden Coelhon kirjan loppuun asti. Elokuvan nyt jaksaa (lähes) aina katsoa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heti tuli mieleen vähän eritavalla
"pääosassa ruoka" elokuva; nimittäin attack of the killer tomatoes ;).

Sidewayssahan pääroolissa olivat viinit, kyllä näitä löytyy...

Viihdeuutiset kootusti - Kookas

Terhi kirjoitti...

Totta, ja Charile and the Chocolate Factorynkin olisi voinut muistaa... :)

Nuo Tappajatomaatit on katsomatta ja Sidewayskin alkoi nukuttamaan. Jäi vissiin kesken. En ole tarpeeksi fiksu.

Anonyymi kirjoitti...

Ei varsinaisesti ruokaleffa mutta itselleni tuli heti ensimmäisenä mieleen Willy Wonka eli Jali ja suklaatehdas kuten yllä mainitaan. Onhan karkkikin ruokaa, onhan ;O)

Terhi kirjoitti...

On on! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko vielä laittaa muutama elokuva listaan:
- Big Night
- Syö juo mies nainen
- Like water for chocolate